Login

Register

Login

Register

Lumme

Lumme laiturit ovat rakenteeltaan kevyitä!

Lumme laiturit soveltuvat merellä ja isoilla järvillä suojaisiin paikkoihin. Keveyden etuna on, että Lumme laituri soveltuu hyvin mataliin rantoihin. Laituri uppoaa omalla painollaan vain noin 15 cm:ä. Lumme laitureiden runkoelementeistä voidaan rakentaa siltaa jänneväliltään 4,6m osissa, jonka jälkeen on välisarana ja ponttoonit. Laituri pitää nostaa talveksi rannalle. Laiturin ylösottoa saadaan kevennettyä helposti ottamalla neljällä ruuvilla kiinnitetyt puukansielementit pois.

 

Lumme esite

Lumme laituri kiinnitetään aina rannalta kiinteällä 2-pistekiinnityksellä, jossa laituri on saranoitu siten, että se pääsee nousemaan ja laskemaan vapaasti.  Laituripaketin mukana on vakiona kiinnitys, jolla laituri voidaan kiinnittää kiinteästi maahan, kallioon tai betoniin. Tuulisissa ja aallokoisissa rannoissa käytetään  yksipistekiinnitystä, jossa laituri on saranoitu siten , että se pääsee nousemaan ja laskemaan sekä kääntymään sivusuunnassa. Vaatii ulkopuolisen ankkuroinnin.

Laiturin runko kootaan kuumasinkityistä teräksisistä runkoelementeistä. Jokaisen runkoelementin välissä on vahva teräsputki, joka tekee laiturin rungosta vakaan ja vääntöjäykän.

Käytännöllinen laituri, helppo käsitellä!

Kaikki puuosat on tehty valmiiksi. Kansielementit on naulattu valmiiksi ja ne ovat aina runkoelementin kokoisia. Kaikki puuosat ovat aina painekyllästettyjä. Verholaudat ja kaidepuut on katkottu määrämittaisiksi ja numeroitu asennuspiirustusten mukaisesti. Kiinnitysreiät on porattu valmiiksi. Laituria siirrettäessä kansielementit on helposti irrotettavissa, jonka jälkeen laiturin runko on kevyt nostaa rannalle.

Suuret ponttoonit helpottavat keväistä vesillelaskua ja syksyistä nostoa. Niiden varassa runko on helposti siirrettävissä maihin. Materiaali on polyeteenimuovi, joka takaa murtumattoman ja vettymättömän rakenteen, joka kestää vuodesta toiseen meriveden syövyttävää vaikutusta ja aaltojen aiheuttamaa mekaanista rasitusta. Sileä pinta on helppo pyyhkäistä puhtaaksi.

 

Lumme -laitureiden jälleenmyyjät:

         

 

Lumme mallistosta löytyy laituri joka tarpeeseen sisävesi olosuihteisiin ja miksi ei merellekkin saaristoon.

Alla olevasta hinnastosta löytyvät Lumme malliston vakio mallit mutta myös tapauskohtainen räätälöinti on mahdollista elementtirakenteen ansiosta

Lumme Hinnasto 2018

 

 

 

Laiturin kiinnitys on tärkeä osa laiturin käytettävyyttä ja kestävyyttä.

Laiturin kiinnitys katsotaan aina tapauskohtaisesti riippuen rannan maaperästä,laiturin koosta ja tuuliolosuhteista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lumme LB 3-2

 

 

 

 

 

Lumme LC 4-4

 

 

 

 

 

 

Lumme LCX 1-5-6