Login

Register

Login

Register

/ Luoman — företaget i korthet

Luoman Oy - Wood is in our nature


Luoman är ett familjeföretag som har varit verksam inom gårdsbyggnadsbranschen i över 30 år redan. Från vår produktionslinje skickas iväg tiotals tusen gårdsbyggnader årligen för olika kunders och gårdars behov, runtomkring i världen.

Utöver att vår produktionskapacitet är den största på marknaden, är kvaliteten på våra timrade produkter i särklass – så pass att andra gärna tar modell av oss.

/ Luoman — Företagets historia

Vår berättelse


Berättelsen om Luoman inleddes år 1982 I byn Kylänpää I Lappo. Till en början var tyngdpunkten på sågning med fältcirkelsåg samt hyvling av virke.

Våra kunder var då nejdens verkstäder, åt dem tillverkade vi träkomponenter och trälådor. Efter detta har det hänt mycket och Luoman Oy har vuxit på den internationella marknaden till en anmärkningsvärd tillverkare av gårdsbyggnader.

/ Luoman — företagets marknadsområden

Våra marknadsområden


Luoman Oy har för tillfället egen produktion eller försäljning i Finland, Tyskland och Frankrike. Våra högklassiga gårdsbyggnader exporteras numera till över 30 olika länder, där våra produkter kan köpas via våra återförsäljare, huvudsakligen ur järnhandelsortimentet. Dessutom är våra produkter tillgängliga via våra webshops.