Login

Register

Login

Register

Lumme laiturit ovat rakenteeltaan kevyitä!

Lumme laiturit soveltuvat merellä ja isoilla järvillä suojaisiin paikkoihin. Keveyden etuna on, että Lumme laituri soveltuu hyvin mataliin rantoihin. Laituri uppoaa omalla painollaan vain noin 15 cm:ä. Lumme laitureiden runkoelementeistä voidaan rakentaa siltaa jänneväliltään 4,6m osissa, jonka jälkeen on välisarana ja ponttoonit. Laituri pitää nostaa talveksi rannalle. Laiturin ylösottoa saadaan kevennettyä helposti ottamalla neljällä ruuvilla kiinnitetyt puukansielementit pois.

Lumme laituri kiinnitetään aina rannalta kiinteällä 2-pistekiinnityksellä, jossa laituri on saranoitu siten, että se pääsee nousemaan ja laskemaan vapaasti.  Laituripaketin mukana on vakiona kiinnitys, jolla laituri voidaan kiinnittää kiinteästi maahan, kallioon tai betoniin. Tuulisissa ja aallokoisissa rannoissa käytetään  yksipistekiinnitystä, jossa laituri on saranoitu siten , että se pääsee nousemaan ja laskemaan sekä kääntymään sivusuunnassa. Vaatii ulkopuolisen ankkuroinnin.

Laiturin runko kootaan kuumasinkityistä teräksisistä runkoelementeistä. Jokaisen runkoelementin välissä on vahva teräsputki, joka tekee laiturin rungosta vakaan ja vääntöjäykän. Yksi runkoelementti on pituudeltaan 2280mm, leveydeltään 1180mm ja korkeudeltaan 140mm ja painaa noin 30kg.